Decor de poveste – etapa 1 si 2

Au trecut aproape 2 luni de la prima discutie legata de organizarea expozitiei “Decor de poveste”. La inceput am dezbatut indelung tema expozitiei; daca ar fi potrivit sa selectam fotografii din portofoliul unor fotografi cunoscuti, fotografii din natura, fotografii cu persoanje, fotografii abstracte, fotografii din orase, fotografii macro sau flori… Oricare dintre idei se potrivea perfect pentru ideea de decor si eram convinsi ca orice vom alege va arata foarte bine datorita impactului vizual pe care il creeaza fotografiile tiparite la mari dimensiuni pe materialele textile.

Gandul acesta ne-a relaxat putin si am inceput sa gandim mai creativ. Ne-am dat seama ca trebuie sa facem o demonstratie, sa oferim un exemplu concret, cum se poate transforma un spatiu comun intr-un spatiu unic, care sa ne transpuna intr-un mediu motivational.

Ideea de la care am pornit a fost sa schimbam design-ul Piatetei Iulius Mall din Cluj-Napoca si sa o transformam intr-un peisaj de rezervatie naturala astfel incat vizitatorii mall-ului sa se poata “rupe” de ritmul cotidian. In acest punct aveam ideea, locatia de expunere, tehnologia de a printa materialele textile care se folosesc in industria de decor si advertising, dar nu aveam planul de amenajare si imaginile necesare la rezolutie de print de mari dimensiuni. Pentru implementarea proiectului expozitional am stabilit 4 etape de lucru.

Etapa1 : realizarea planului de amenajare a expozitiei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de arhitecti Cetrei a identificat zonele pe care le vom personaliza, a facut simularile de amenajare, a inclus obiectele de mobilier necesare si a stabilit cotele exactepentru materialele necesare.

 

Etapa 2: sedinta foto & selectia fotografiilor reprezentative

Am ales ca locatie Rezervatia Naturala de Stuf Sic, a doua Delta a Romaniei (aflata la doar 40 km de Cluj) si am inceput colaborarea cu fotografii Cristian Sutu, Radu Badoi, Adrian Petrisor si Teodora Neagu.

 

 

Sedinta foto s-a derulat in data de 25 si 26 mai, s-au luat cateva mii de cadre, din care vom selecta aproximativ 90 de fotografii pe care le vom tipari pentru expozitie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Comment