Poveste despre o fotografie cu un cal

Conceptul expozitiei “Decor de poveste”, organizata de grupul Verla Axelen pentru promovarea varietatii materialelor de print a fost structurat pe 3 etape:

  1. 4 artisti fotografi cunoscuti au mers intr-o excursie foto la Rezervatia Naturala de Stuf Sic pentru a realiza fotografiile pentru expozitie
  2. din aproximativ 2500 de fotografii am selectat aproximativ 90; apoi in functie de compozitia fiecarei fotografii am ales materialul de print potrivit
  3. expozitia deschisa pentru publicul larg, la Iulius Mall Cluj, 14-17 iunie

 

Fotografia cu calul a fost realizata de Adrian Petrisor care a pandit 2 zile momentul in care soarele sa cada pe cal dintr-un anumit unghi astfel incat sa fie cat mai vizibil luciul pielii acestuia. Dupa zeci de incercari, a reusit sa gaseasca cadrul perfect.

Aceasta fotografie a fost tiparita la dimensiunea de 2,7 m x 1m pe Art Canvas, un material textil gros, satinat, usor lucios, care accentueaza luciul calului si il pune in centrul atentiei. Pentru ca fotografia a fost tiparita pe o suprafata de 2,7 m s-a ales acest material, cu grosimea de 335 g/mp care asigura o tinuta buna si o expunere perfecta.

 

Aceeasi fotografie a fost transformata si intr-un tablou, dimensiunea 70 x 100 cm care a fost tiparit pe Canvas Rubens, un material printabil care se foloseste in special pentru reproduceri de arta.

 

In acest caz, am vrut sa adaugam mai multa sobrietate imaginii si am ales acest material care imita perfect textura panzei de tablou, astfel incat imaginea are tenta de pictura.

Tabloul face parte dintr-o colectie de 25 de tablouri (le puteti vedea la intrarea principala in Iulius Mall, 14-17 iunie) care se vand in scop caritabil pentru a ajuta Asociatia Autism Transilvania. Costul tablourilor variaza intre 120 lei – 190 lei, in functie de dimensiune si de materialul folosit.

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Comment